Αλεξανδρούπολη


Αφίσσα από Αλεξανδρούπολη

Τον Μάιο πάλι θα μας ζητήσουν να ρίξουμε νερό στο αυλάκι τους, να ανανεώσουμε τη φαυλότητα του πολιτικού τους συστήματος, να καταλαγιάσουμε την πυρρακτωμένη μας ανάγκη για ανατροπή μέσα στον περιορισμένο ορίζοντα ενός ψηφοδελτίου.

Κάθε φορά μας βάζουν μπροστά στα δικά τους διλήμματα (ευρώ/δραχμή, ΕΕ/βαρβαρότητα, αριστερά/δεξιά, ασφάλεια/εγκληματικότητα, περικοπές/πτώχευση). Διλήμματα όμως που καλύπτουν περίτεχνα τον χρηματικό τους μονοθεϊσμό και τη μανία τους να καθυποτάξουν κάθε διαφωνούσα συνείδηση.

Είναι καιρός όμως τώρα που πρέπει να απαντήσουμε στα δικά μας διλήμματα: Θα παραμείνουμε καταναλωτές ζωής ή θα αγωνιστούμε να γίνουμε διευθετητές της ζωής μας; Θα τους αφήσουμε να διασπούν τη ζωή και τους ανθρώπους σε καπιταλιστικά εκμεταλλεύσιμες μονάδες ή θα παλέψουμε για έναν άνθρωπο σε ομόνοια με τον εαυτό του και τη φύση;

Τελικά ακόμα και αν επιλέξουμε να συμμετάσχουμε στον εκλογικό χορό τους, είτε από μια αίσθηση ψυχοραγισμένης ελπίδας είτε από καιροσκοπικό συμβιβασμό είτε από συστηματοποιημένη αγανάκτηση

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΩΣ

ο αγώνας για την ελευθερία δε δίνεται στις κάλπες & στις τηλεοράσεις αλλά στην καθημερινότητα, στον δρόμο, στους χώρους εργασίας, στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s