Αποτελέσματα Γκάλοπ

Αν και καθυστερημένα, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, έληξε η μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία της CHAOS ANALYSIS σε συνεργασία με την ιστοσελίδα μας. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, ενώ θεωρούμε πως καταγράφηκαν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια οι τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο. Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων. Το σίγουρο είναι πως κανένας σχηματισμός δεν θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και έτσι μένει να δούμε αν θα εμφανιστούν συνασπισμοί και συμμαχίες δυνάμεων.

Σε αντίθεση με την αποχή στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, τα ποσοστά της αποχής από την ψηφοφορία στο site antiekloges είναι μηδαμινά.

Παρακάτω παρουσιάζονται σταθμισμένα τα αποτελέσματα της έρευνας που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί κάποιο αλάθητο, αλλά θεωρούμε πως αντικατοπτρίζει σε απόλυτο βαθμό την αλήθεια στα «του χώρου».

Στην πρώτη ερώτηση οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με το επίπεδο μόρφωσής τους. Σε αυτό το ερώτημα εντύπωση προκαλεί το ποσοστό που συσπείρωσε η απάντηση «απόφοιτος βρεφονηπιακού σταθμού». Ενώ αναμενόμενο ήταν το ποσοστό αποφοίτων γενικού λυκείου. Στην επιλογή «άλλο» εντύπωση προκαλεί η απάντηση:

Γ**ώ το ρατσισμό και την ξενοφοβία σας / δε θα μου επιβάλλεται την κωλοπαιδεία σας

morfosi

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε το φύλο των συμμετεχόντων και όπως αποδείχθηκε, στους συσχετισμούς του χώρου σημαντικό ποσοστό της τάξης του 50% καταλαμβάνουν οι queer. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι αρνήθηκαν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα λόγω του ότι στις υπάρχουσες απαντήσεις δεν υπήρχε ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ βιολογικού και κοινωνικού φύλου.

fylo

Στην ερώτηση: «Επιλέξτε την/τις τάση/εις στην/ις οποία/ες ανήκετε ή με την/ις οποία/ες αισθάνεστε πιο «κοντά»  » Όπως αναμενόταν την πρώτη θέση κατέχει το Χάος ενώ αντικοινωνισμός και ιλλεγγαλισμός ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Οι εξτρά τάσεις που επιλέχθηκαν και δεν εμφανιζόντουσαν στη λίστα των απαντήσεων είναι οι: «της φάσης» , «οτινανισμός» ενώ βραβείο κιτσαριού απονέμεται στον σύντροφο που απάντησε «ανθρωπιά»

taseis

Σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, το κίνημα της χορτοφαγίας διεκδικεί δυναμικά χώρο στις ισορροπίες της αναρχίας, παρ’ όλα αυτά επικρατέστεροι είναι οι πανφάγοι σύντροφοι.

kreas

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Σε αυτή την περίπτωση, οι χαοτικές δυνάμεις συγκεντρώνουν ένα ποσοστό στο 33% ενώ ο αντιφασισμός κερδίζει σιγά σιγά έδαφος με ποσοστό 26%

parastasinikis

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Σχετικά με το τι σκοπεύουν σύντροφοι και συντρόφισσες, τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται σημαντικά από την παράσταση νίκης, αφού την πρώτη θέση καταλαμβάνει το «Ποιες εκλογές» με το Χάος να ακολουθεί στην δεύτερη. Ο αντιφασισμός σε αυτή την ερώτηση καταλαμβάνει την δεύτερη θέση από το τέλος αυτή τη φορά. Ενώ, πέρα από την αντιφα φάση, εντύπωση προκαλεί η αντίφα-ση του ότι κάποιοι συμμετείχαν στο γκάλοπ απαντώντας » Δεν αναγνωρίζω την διαδικασία οπότε και δεν θα ψηφίσω»

prothesipsifou

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως της ψηφοφορίας εντοπίστηκε στο τελευταίο ερώτημα αφού έγινε ξεκάθαρη η αδυναμία αναρχικών/κομμουνιστών/αναρχοσυνδικαλιστών/ελευθεριακών/βίγκαν κλπ να εντοπίσουν το σκοτεινό κέντρο που μπορεί να επηρεάζει την ψηφοφορία. Έτσι, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων, οι διαδικασίες μας είναι διαφανέστατες και αναρχικότατες. Κάποιες έξτρα απαντήσεις που δόθηκαν, μόνο αυτοί που τις έδωσαν εν τέλει θα τις γνωρίζουν, καθ’ ότι επιλέξαμε να αποκρυφτουν μιας και είναι θολό το αν κάποιοι επιχείρησαν να τρολλάρουν ή αν απάντησαν σοβαρά. Παρ’ όλα αυτά παραθέτουμε μερικές ακόμη απαντήσεις:

«η απη (???) το σκυλακι», «ο Voldemort με τον Σόρος και τους Σιωνιστες…Ακούστε που σας λέωωω, κατι ξέρω παραπάνω…», «Οι πολέμιοι του μη αναρχικού κενού χρόνου», «τα τρολλς» κ.α.

epirroh

τέλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s